Bu Blogda Ara

3 Şubat 2015 Salı

VMware vSphere 6.0 duyuruldu.

Sunucu sanallaştırmada lider durumdaki vmware vSphere 6.0 ürününü duyurdu.

ürün sayfası : http://www.vmware.com/products/vsphere

vSphere Client : Dedikoduların aksine vSphere Client hala yaşayacak. vCenter installer da yer alıyor. Ancak vSphere Client 6.0 ile yalnızca ESXi sunucuya bağlanabiliyoruz, vCenter a bağlanıp yönetemiyoruz. vCenter yönetimi sadece Webclient ile olacak.   Diğer yandan VM hardware versiyon olarak 8 ve öncesini vSphere Client 6.0 ile yönetebilirsiniz.

VVOL : Vcenter a akelenebilecek datastore tiplerinde VMFS ve NFS in yanına birde VVOL seçeneği geldi. VVOL sayesinde datastore storage container da oluşturuluyor ve artık işler storage tarafına offload ediliyor. Örneğin VVOL datastore unun upgrade, extend işleri artık Storage Adminler tarafından yapılması yeterli oluyor. vSphere tarafında herhengi bir işleme gerek kalmıyor. Bunu yaparken de Vmware APIs for Storage Awereness (VASA) teknolojisi kullanılıyor.

Content Library: Farklı site larda bulunan vCenter ortamlarında kullanmak üzere hepimizin oluşturduğu her ortam için ayrı ayrı ISO ve Template datastore ları vardır. Artık ayrıca oluşturmak yerine tek site da oluşturduğumuz ISO ve Template Datastore unu diğer site larda da sencron birşekilde kullanabileceğiz. Birde bu library mizi istersek vCloud Director ile publish edebileceğiz.



Değişikliklere hızlı göz atmak için :
http://blogs.vmware.com/vsphere/2015/02/announcing-vsphere-6.html#sf35985721

vSphere 6.0 da neler yeni aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
http://www.vmware.com/files/pdf/vsphere/VMware-vSphere-Whats-New.pdf

Dikkat çeken özelliklerden birtanesi de VMware Integrated OpenStack :
https://jreypo.wordpress.com/2015/02/02/a-first-look-into-vmware-integrated-openstack-vio/



Hiç yorum yok: