Bu Blogda Ara

26 Şubat 2015 Perşembe

IBM x3850 X5 ESXi 5.5 upgrade sonrası Slot7 10G Emulex Network Card sorunu ve çözümü

IBM sunucularda integrated olarak PCI donanımlar sunulabiliyor. Bunlardan biride 49Y7950 ürün numaralı Emulex 10G kartlar. x3850 de slot 7 de yer alır ve özel bir karttır. Bu kart ESX upgrade sırasında ayrıca firmware upgrade gerekmektedir. ürün sayfası :  http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips0844.html?Open

IBM in herhangi bir sunucusuna ESXi kurulumu yapacaksanız öncesinde IBM in hazırladığı Custom ESXi krulum ISO larını kullanmalısınız. Aksi taktirde driver/firmware problemleri ile ilgili zaman kaybedebilirsiniz.

Gelelim asıl konuya, sunucularda IBM Custom ESXi ISO sunu kullanmanıza rağmen PCI donanımlarla ilgili görmeme/çalışmama sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda Fiziksel sunucu üzerindeki donanımların firmware lerini mevcut son sürümlere güncellemek gerekiyor. Bunun içinde IBM Bootable Media Creator (BOMC) kullanabilirsiniz. Ufak bir exe dir ve sizden elinizdeki  IBM donanım ile ilgili bilgileri ister sonrasında mevcut güncel firmware leri indirip bir ISO formatında sunar.  Bu ISO yu mutlaka CD/DVD ye yazarak kullanın yada IMM den mount edin, USB ye yazarak boot seçeneği çalışmamaktadır.


Hiç yorum yok: