Bu Blogda Ara

5 Ocak 2010 Salı

VMware Balloon Driver

Bir sanal makineyi start ettiğinizde bu sanal makinenin .vmx dosyası ile aynı konumda birde otomatik swap file oluşur. Bu swap file oluştuğu sürece sanal sunucu start edilebilir. Eğer sanal sunucuda memory ballooning driveri kurulu değil ise ki vmware tools ile birlikte sisteme kurulmuş olur, bu swap alanının kullanımı söz konusu. Eğer performans sorunu yaşıyorsanız Sanal Sunucuya Vmware tools hiç kurulmamış, sonradan durmuş yada devre dışı kalmış olabilir kontrol edin.
Optimum performans için ESX balon driver kullanılmalıdır. Ama bununla birlikte, balon driver geçici olarak yanıt vermediğinde swaping kullanılır. Dolayısı ile sanal sunucularınızın balloning driver larını kontrol etminizde fayda var.
ESX3.5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

vmware üzerinde bir exchange 2010 sunucum var 8 cpu ve 32 gb Ram ile. sunucumu açtığım zaman vm konsolunu takip ediyorum ve summary de memory üzerinde balloned diye sarı bir alan beliriyor ve bu yavaş yavaş artıyor. taki ram ne kadarsa hepsini kullanıyor. bir yandan işlemcide tavana vuruyor. bunun sebebi bu vm balloon driver olabilirmi. bu durumda ne yapmalıyım. teşekkurler